Hartelijk welkom

Weaver, Joyce - Evening Serenades

Meer Views

Weaver, Joyce - Evening Serenades

Rubriek: Harp met fluit, Harp met viool, Harp met cello, Harp met hobo, Harp met klarinet - Geschikt voor: Pedaalharp
[ Joyce Weaver | Bladmuziek ]

€ 23,00

Zes mooie stukken gearrangeerd voor twee melodie-instrumenten en pedaalharp. De harp partijen zijn zeer speelbaar en makkelijk te lezen. Dynamiek is gemarkeerd, maar in de herziene versie zijn pedaal wijzigingen niet gemarkeerd. Gemiddeld niveau voor pedaalharp met een flinke hoeveelheid voortekens. 

De stukken zijn: Adagio van Albinoni, Evening Serenade van Hadyn, nocture door Borodin, Romanza van Mozart, Clair de Lune van Debussy, en Morning van Grieg.
Er zijn partijen voor fluit of viool met fluit, viool, hobo, klarinet, of cello. 

  • Voor de Adagio van Albinoni werken de combinaties fluit of viool met viool, klarinet of cello en harp erg goed. Combinaties van twee fluiten of fluit en hobo werken niet goed, het onderste deel gaat te laag. 
  • Evening Serenade van Haydn kan gespeeld worden in elke mogelijke combinatie, het onderste gedeelte is laag voor fluit of hobo, maar is zeker speelbaar met die instrumenten. 
  • Nocture door Borodin - kan worden gespeeld in elke mogelijke combinatie, maar de melodie en harmonie onderdelen zijn verdeeld tussen de bovenste en de onderste partij, en een contrast in klankkleur van de instrumenten maakt het een veel beter stuk. 
  • Romanza van Mozart kan gespeeld worden door elke mogelijke combinatie van de instrumenten. 
  • Clair de Lune van Debussy kan een trio zijn met fluit of viool op de bovenste partij en fluit, viool, hobo of klarinet in de onderste partij en de harppartij. Als een cello meespeelt met de onderste partij maak je van dit van het stuk een kwartet. 
  • Morning van Grieg - de beste combinatie is hier fluit of viool op het bovenste deel met de viool, klarinet of cello in het onderste gedeelte gespeeld met de harp. Een fluit of hobo kan van de onderste partij de hoogste noten spelen als er gesplitste delen zijn, maar dat zal niet zo goed klinken als de andere combinaties. 

 

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Schrijver / arrangeur / componist Weaver, Joyce
Gewicht 290 g.
Geschikt voor Pedaalharp
Rubriek Harp met fluit, Harp met viool, Harp met cello, Harp met hobo, Harp met klarinet