Hartelijk welkom

Stadler, Monika - Another World

Meer Views

Stadler, Monika - Another World

Rubriek: Solo - Geschikt voor: Pedaalharp
[ Monika Stadler | Bladmuziek ]

€ 20,00

In voorraad. (2)

Voeg mijn recensie toe

Dit boek is alleen voor gevorderde pedaal harpisten.
De originele composities zoals ze zijn opgenomen op de CD "Another World" 30 pagina's.

Monika's composities zijn geïnspireerd door muziek uit de klassieke periode, jazz, vrije improvisatie, folk en middeleeuwse elementen. Haar composities ontstaan uit improvisaties en uit speels experimenteren met nieuwe geluiden en technieken op de harp. Tijdens zulke momenten kan een akkoord of een frase voor haar opeens zo interessant zijn, dat ze die moet blijven spelen, of er mee improviseren tot een compleet stuk is ontstaan.

De inspiratie voor Kolibri kwam tijdens een expressieve dans workshop. De kolibrie symboliseert de snelheid en de lichtheid van het vliegen. Door de herhalende cirkelvormige bewegingen kan de kolibrie hoger sferen bereiken en daarmee zichzelf tot een hoger spiritueel niveau brengen.

Het thema van Deep Inside was er plotseling tijdens een intensieve oefensessie. Monika heeft dit thema een lange tijd met zich mee gedragen tot ze op een dag in staat was om zeer snel en moeiteloos de definitieve versie op te schrijven. Deep Inside beweegt zich tussen gevoelloze, vrije, eeuwige en onveranderlijke (of constante), emotioneel opgewonden en gepassioneerde elementen. Uit dit contrast ontstaat een levendige, spannende dialoog.

Titels: Kolibri (Hummingbird), Questions, Deep Inside, St. Thomas. 

 Kolibri
 St. Thomas
Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Schrijver / arrangeur / componist Stadler, Monika
Gewicht 131 g.
Geschikt voor Pedaalharp
Rubriek Solo