Hartelijk welkom

Rees-Rohrbacher, Darhon - Dance Suite in F

Meer Views

Rees-Rohrbacher, Darhon - Dance Suite in F

Rubriek: Solo - Geschikt voor: Hakenharp, Pedaalharp
[ Darhon Rees-Rohrbacher | Bladmuziek ]

€ 13,75

In voorraad. (2)

Voeg mijn recensie toe

Een tijdreis maar de periode van Marie Antoinette. Originele melodieën gecomponeerd in de stijl van de Renaissance en Barok.
Deze collectie van vier dansen doet denken aan een dans suite uit die periode, maar dan met een eigentijds tintje. Elke dans beschikt over een charmante kwaliteit en weerspiegelt een andere stijl uit de periode. Het kan worden gebruikt om werkelijk dans te begeleiden door de melodie meerdere keren te herhalen. Hoewel elk stuk is geschreven in de toonsoort F, zijn er hier en daar duidelijk gemarkeerde voortekens. De suite kan worden achter elkaar gespeeld worden, waarbij wijzigingen in pedalen en haakjes zijn aangegeven aan het einde van elke dans, zodat de harp klaar staat voor de volgende dans. Elke dans is afgedrukt over twee pagina's zodat omslaan niet nodig is. De stukken hebben een aantrekkelijke melodiepartij en mooie harmonieën zonder gebruik van zware akkoorden.
De muziek is duidelijk en gemakkelijk te lezen. Er zijn tempo markeringen, dynamiek, vingerzettingen en haken- en pedaalwijzigingen genoteerd in de muziek. De stukken bevatten een grote verscheidenheid aan diverse stilistische technieken zoals harmonieën, étouffez (elke snaar dempen met de linkerhand voor het spelen van de volgende noot) en een aantal effectieve syncopen in de Gigue. Haar karakteristieke 10e intervallen in de linkerhand zijn misschien wat lastig voor mensen met kleine handen. Om het eenvoudiger te maken kun je bijvoorbeeld een cello of een ander melodie-instrument de melodie laten spelen en de harp de rest laten doen. Op een harp met ongeveer 26 snaren moet je het geheel een octaaf hoger spelen. Deze statige en elegante suite is heel geschikt voor bruiloften en recepties, maar is eigenlijk voor alle gelegenheden inzetbaar. 8 bladzijden.

Titels: Allemande in 4/4, Courante in 6/4, Sarabande in 3/4 en Gigue in 6/8

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Schrijver / arrangeur / componist Rees-Rohrbacher, Darhon
Gewicht 63 g.
Geschikt voor Hakenharp, Pedaalharp
Rubriek Solo