Hartelijk welkom

Pampuch, Christoph - Harpa Mundi 1 - Jedem Anfang wohnt ein Zauber inne

Meer Views

Pampuch, Christoph - Harpa Mundi 1 - Jedem Anfang wohnt ein Zauber inne

Rubriek: Solo - Geschikt voor: Hakenharp
[ Christoph Pampuch | Bladmuziek ]

€ 12,50

In voorraad. (2)

De eerste stappen in de magische wereld van de harp. Leuke harpmuziek, geschikt voor het eerste lesjaar. Eenvoudige arrangementen van muziek uit Zweden, Frankrijk, Duitsland, Ierland en Bretagne. De Canons uit dit boek zijn een ideaal begin voor samenspel. De bas hand is in dit boek eenvoudig: het blijft bij kwinten en ritmisch eenvoudige drieklanken. Geniet van het verkennen van de wereld van de magische harp! 

Het eerste boekje uit de serie Harpa Mundi. In deze serie wordt langzaam en stapje voor stapje de harptechniek opgebouwd. Bij de stukjes staan duidelijke aanwijzingen over te gebruiken technieken. Voor het eerste lesjaar. 15 blz. 

Titels:
Eriskay Love Lilt, Laudemus, Himmel und Erde, Shalom Chaverim, Vogelsberg-Walzer, Une Jeune Filette, Sacco und Vancetti, Vem kan Segla, Brian Boru's March,  En Avant Blonde, Emma, Old Aquaintance, Der Wasserfall, Amsterdam, Morgengruβ, Kanon von Pachelbel.

 Morgengruβ
 Brian Boru's March
Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Schrijver / arrangeur / componist Pampuch, Christoph
Gewicht 61 g.
Geschikt voor Hakenharp
Rubriek Solo
Reviews

Klantbeoordelingen 1 item(s)

Leuke stukken voor beginners
Dit boek is bij veel van mijn leerlingen (en mijzelf) favoriet, zowel bij volwassenen als bij kinderen.
De arrangementen zijn opbouwend in moeilijkheid, dus goed te gebruiken als aanvulling op een methode (of met eigen oefeningen en stukken als methode-boek). Naast stukken uit verschillende landen zitten er een aantal herkenbare stukken in die erg aanspreken, maar ook de eigen stukken van C. Pampuch zijn ontzettend leuk om te spelen. De Vogelsberg-walzer is een van de favorieten zo ook de zeer eenvoudige versie van Pachelbel's Canon.
Alle stukken staan in C, waardoor een beginner nog niet na hoeft te denken over het omzetten van haakjes en het ook te spelen is op een harp zonder haakjes.
Bij de stukken zijn de akkoorden genoteerd (dit kan helpen bij het leren herkennen van de akkoorden) en ieder stuk heeft een eigen techniek die aan bod komt.
Bij de meeste stukken staat een lange uitleg over een bepaalde techniek of ritmische oefening die in het stuk voor komt, in het stuk zelf wordt dit aangegeven met een letter. Voor sommigen zal het een nadeel zijn dat de uitleg in het Duits is, maar ook zonder deze uitleg kom je er wel uit.
Waardering
Review door Anouk / (Geplaatst op 18-02-2015)