Hartelijk welkom

Marshalsay, Karen - The Clarsach Collection vol. 1 Elementary

Meer Views

Marshalsay, Karen - The Clarsach Collection vol. 1 Elementary

Rubriek: Solo - Geschikt voor: Hakenharp
[ Karen Marshalsay | Bladmuziek ]

€ 17,50

In voorraad. (2)

Voeg mijn recensie toe

Dit boek is gericht op spelers, die kennis willen maken met het spelen van Schotse tunes in traditionele stijl. Het niveau is ongeveer 1-3 jaar les. Variatie en versieringen spelen in deze muziek een grote rol. 

Het zou het beste zijn om deze muziek op de traditionele manier te leren, op het gehoor. Om het toch zo goed mogelijk in een boek te noteren, zijn voorslagen en vingerzettingen geplaatst om het essentiële 'Schots accent' aan de muziek te geven. Zoals Karen dit heeft geleerd van haar docente, Alison Kinnaird. De vingerzettingen kunnen misschien anders of vreemd overkomen, maar ze zijn bewust zo geplaatst om het ritme van de muziek te ondersteunen. Ze zijn voor deze muziek net zo belangrijk als stokvoering voor een violist. 16 blz.

Titels:
Sreangan a' Sreapadh, Emily's Tune, The Barnyards O' Delgaty, Dannsa na Duilleagain, The Three-Legged Clàrsach, Suidaibh Illean Gabhaidh 'm Port, The Spell, Thig am Bàta, I will not goe to my bed til I suld die, Corriechoillie's Welcome to the Northern Meeting, Patrick McDonald Jig, Lady Carmichael's Strathspey, Cnoc Mhàrtainn, Miss Gordon of Gight, Mr John Smith, Susan Elizabeth's Wedding Waltz.

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Schrijver / arrangeur / componist Marshalsay, Karen
Gewicht 95 g.
Geschikt voor Hakenharp
Rubriek Solo