Hartelijk welkom

Mancini, Henry - The Thorn Birds (arrangement Brynmor Williams)

Meer Views

Mancini, Henry - The Thorn Birds (arrangement Brynmor Williams)

Rubriek: Ensemble (3 harpen) - Geschikt voor: Hakenharp
[ Henry Mancini | Bladmuziek ]

€ 14,50

In voorraad. (3)

Voeg mijn recensie toe

Henry Mancini (Cleveland (Ohio), 16 april 1924 - Beverly Hills (Californië), 14 juni 1994) was een Amerikaans componist van filmmuziek. Waarschijnlijk is hij het meest bekend door zijn "The Pink Panther"-filmthema.

Bekend is verder zijn melodie voor de film "Experiment in Terror" die jarenlang als herkenningmelodie voor het VARA consumentenprogramma "Koning Klant" is gebruikt. Al zullen weinigen geweten hebben dat Henry Mancini de componist was. Ook is zijn muziek ("76 Trombones") jarenlang gebruikt als herkenningsmelodie voor de Dik Voormekaar Show.

Mancini ontving zijn opleiding aan Carnegie Tech Music School en de Juilliard School of Music in New York. Zijn filmmuziek heeft veelal iets lichtvoetigs. Hij werkte in de muziekafdeling van Universal Pictures waar hij de film over het leven van Glenn Miller van muziek voorzag ("The Glenn Miller Story"). Bekend werd hij met de soundtracks voor "Breakfast at Tiffany's", "The Magnificent Seven" en "The Pink Panther".

Naast filmmuziek heeft Mancini ook voor televisieseries gecomponeerd: "Peter Gunn", "Cade's County" en "Thorn Birds".

"The Thorn Birds" was een TV miniserie over een Australische familie, gebaseerd op een boek van Colleen McCullough, die in 1983 voor het eerst werd uitgezonden. De herkenningsmelodie die hiervoor door Mancini werd gecomponeerd, is door Brynmor Williams bewerkt in een arrangement voor 3 harpen. Het boek bevat het gehele stuk en de 3 losse partijen. Gemiddeld niveau.

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Schrijver / arrangeur / componist Mancini, Henry
Gewicht 147 g.
Geschikt voor Hakenharp
Rubriek Ensemble (3 harpen)