Hartelijk welkom

Hammered Dulcimers

Dusty Strings Hammered Dulcimers

 

Dusty Strings bouwt verschillende modellen Hammered Dulcimers. Ze verschillen in grootte, materiaalgebruik en  methodes voor het bespannen van de snaren. Ieder model heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld het zeer betaalbare model Prelude heeft een gelamineerd klankbord, een mooie zoete uitgebalanceerde klank en is tevens zeer goed verplaatsbaar. Daartegenover staat het grote model D650, gebouwd van massief hout met een bereik van 4½ octaaf en een enorm grote klank. Tussen deze uitersten bouwt Dusty Strings diverse modellen, verschillend in materiaal gebruik, grootte en bereik.


Wij realiseren ons dat de Hammered Dulcimer een voor Nederlandse begrippen vrij onbekend instrument is. Maar wij hebben goed nieuws. Het is mogelijk om online Hammered Dulcimer lessen te volgen bij Dan Landrum. Hier alvast een voorproefje:

Maar op youtube zijn nog veel meer instructie filmpjes te vinden, die duidelijk maken hoe een Hammered Dulcimer werkt en hoe gemakkelijk het is om te leren. Bijvoorbeeld deze.

Tevens verkopen wij diverse instructie DVD's, waarmee u uzelf al een heel eind op weg kan helpen. Hieronder een aantal voorbeelden van gevorderde Hammered Dulcimer spelers: 

http://www.youtube.com/watch?v=fTnoVa_AbQ8

http://www.youtube.com/watch?v=-xkXo8Z2UnA

 

Geïnteresseerd?
Op de pagina's van de dulcimer modellen leest u meer over de verschillende Dusty Strings Hammered Dulcimers.

Veel plezier!