Hartelijk welkom

Zaterdag 28 april 2018: Workshop/ Concert Dimitri Boekhoorn

Harpconcert met meerdere harpen door Dimitri BOEKHOORN

Zaterdag 28 april, 19:30

De Zingende Snaar Harpen, Rhenen

Een reis door tijd en ruimte met uitzonderlijke harpen !
Eigen composities, traditionele Keltische en oude muziek

Koningin Elisabethplantsoen 5a
3911 KT RHENEN Tel. 0317-769134
www.zingendesnaar.nl
10:00 – 17:30 uur harp workshops
Tarief concert 10 / 5 euro

www.harpes-dimitri.eu

Dimitri Boekhoorn is Nederlander, maar woont sinds 17 jaar in Bretagne, Frankrijk. Hij is doctor Keltische Studies, heeft cursussen Keltische Beschaving en Bretonse taal gegeven aan de universiteiten van Rennes en Utrecht en is de auteur van een internationaal proefschrift over de Keltische dierenwereld in de Middeleeuwen.

 

Hij speelt traditionele muziek uit Keltische landen (Ierland, Schotland, Bretagne, Wales...), oude muziek (Middeleeuwen, Renaissance, Barok ; vaak met persoonlijke interpretaties), maar tevens steeds meer zijn eigen uitgesproken persoonlijke composities, en dit sinds 1988.

 

Dimitri beschouwt zich als vooral autodidact, al was het maar omdat hij sinds 1998 met nagels speelt, zoals de Ierse, Schotse en Welse 'harpers', o.a. op harpen met metaalsnaren. Door deze 'ontdekking' van een techniek die zowel erg oud als ook traditioneel is, heeft hij sinds jaar en dag een heel persoonlijke speelstijl, heel licht, snel en met veel versieringen. Mede hierdoor is hij in enkele jaren uitgegroeid tot één van de toonaangevende harpisten in Bretagne.

 

Dimitri speelt regelmatig als solist met tal van moderne en ook oude harpen met veel verschillende snaarsoorten (meerdere metalen, moderne of oude darmsnaren, paardenhaar, synthetische snaren...). Hij werkt samen met meerdere harpbouwers die hem unieke instrumenten maken. Dankzij hen is in 2014 is zijn solo CD met 11 unieke harpen uitgekomen.