Hartelijk welkom

Duo Bilitis - Debussy - Rêveries de Bilitus

Meer Views

Duo Bilitis - Debussy - Rêveries de Bilitus

[ Duo Bilitis | CD ]

€ 15,00

In voorraad. (1)

Voeg mijn recensie toe

Duo Bilitis: Ekaterina Levental- harp en mezzo sopraan, Eva Tebbe- harp.

Honderd jaar geleden overleed de Franse componist Claude Debussy. Het Duo Bilitis vond dat een uitstekende aanleiding om een cd te maken met zijn muziek. 

De reden dat het Duo Bilitis een cd aan de Franse componist wijdde, gaat verder dan alleen zijn honderdste sterfdag op 25 maart. De muziek van Debussy leeft voort. “Zolang iemand leeft in de hoofden en harten van de mensen kán hij niet werkelijk dood zijn. Zijn muziek blijft ons achtervolgen als een onontkoombaar natuurverschijnsel”, zeggen Eva Tebbe en Ekaterina Levental. Debussy maakte met zijn muziek “het onzichtbare zichtbaar, hij zette het onuitsprekelijke om in een muzikale wereld vol mystiek, dubbelzinnige lagen en evocatieve betekenissen”.

Speciaal voor hun nieuwe plaat, hun derde, maakten harpiste Eva Tebbe en harpiste/mezzosopraan Ekaterina Levental arrangementen. De Proses lyriques, door Debussy gecomponeerd voor zang en piano, werden geschikt gemaakt voor uitvoering door zang en twee harpen. Gezien de naam van het duo konden de Trois Chansons de Bilitis uit 1897 niet ontbreken op de cd. Tebbe en Levental maakten samen de bewerking van de driedelige liederencyclus.

Afgelopen december is de cd opgenomen in de Academiezaal van Sint-Truiden in België. Er is goed nagedacht over de samenstelling van het repertoire. “We hebben gezocht naar composities die, door ze te arrangeren voor twee harpen en zang, in hun klankbeeld nieuwe werelden kunnen openbaren. Om zo als het ware dichter bij Debussy te komen en zijn zeeën, winden, stormen, waterdruppels, sneeuw, glasscherven en bloemen te kunnen verklanken.”

 Danse Profane
 Proses Lyriques - De Soir
Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Artiest Duo Bilitis
Gewicht 102 g.