Hartelijk welkom

Jamin, Judith - Three American Traditionals

Meer Views

Jamin, Judith - Three American Traditionals

Rubriek: Duet - Geschikt voor: Hakenharp, Pedaalharp
[ Judith Jamin | Bladmuziek ]

€ 14,45

Drie Amerikaanse Traditionals: Aura Lee, Oh! Susanna en Cielito Lindo. Van elk stuk staan 2 harppartijen en een partituur in het boek. 23 blz.

Aura Lee werd veel gezongen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865). Het werd geschreven door W.W. Fosdick (tekst) en George R. Poulton (muziek). Het liedje is in de loop der tijd door velen bewerkt. De meest bekende bewerking is ongetwijfeld die van Elvis: 'Love me tender'.
Oh! Susanna is een Amerikaanse 'minstrel song'. In de 19e eeuw ontstond er in Amerika een vorm van entertainment (minstrel show) waarin verschillende acts en liedjes te zien en te horen waren. De zwarte bevolking van Amerika werd hierin op de hak genomen door zwart geschminkte blanken. Door dit racistische aspect verloor de minstrel show steeds meer aan populariteit, maar liedjes als dit zijn altijd blijven klinken. Het werd geschreven door Stephen Foster en voor het eerst gepubliceerd in 1848. De naam Susanna zou refereren aan Fosters overleden zus Susannah.
Cielito Lindo ('Hemels Liefje) is een heel bekend Mexicaans liedje, van oorsprong natuurlijk Spaans. Het werd geschreven door Quirino Mendoza y Cortés (c. 1859-1957). In Mexico wordt het vaak gespeeld door de zogenaamde mariachi orkesten.

 Aura Lee (Love me tender)
 Oh! Susanna
 Cielito Lindo
Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Schrijver / arrangeur / componist Jamin, Judith
Gewicht 159 g.
Geschikt voor Hakenharp, Pedaalharp
Rubriek Duet